Politica de confidentialitate

Privacy statement

Politica de confidentialitate SSAB

Ultima actualizare16 Aprilie 2018

Aceasta Declaratie de Confidentialitate informeaza despre procesarea datelor personale de catre SSAB, inclusv afiliatii sai, printre altii Tibnor si Ruukki („SSAB”). Raspunde la intrebarile ce date personale colecteaza, utilizeaza sau partajeaza SSAB, in ce scopuri sunt colectate datele si ce drepturi au Utilizatorii. Utilizatorii pot fi clienti SSAB, reprezentanti ai companiilor cliente, potentiali clienti sau utilizatori de internet care viziteaza website-ul („Utilizatori”).
 
Website-ul SSAB poate contine legaturi catre website-uri si servicii ale unor terte parti. Aceste website-uri si servicii se supun propriilor declaratii de conformitate. SSAB nu isi asuma nicio responsabilitate pentru declaratiile de conformitate ale unor terte parti sau pentru procesarea datelor personale in operatiuni ale unor terte parti. Va rugam sa fiti atenti la aceste declaratii de conformitate si la modificarile lor ulterioare.

1. Controlor de date

Controlorul de date in conformitate cu legea protectiei datelor in vigoare este SSAB AB (numar de inregistrare: 556016-3429, adresa: P.O. Box 70, SE-101 21 Stockholm, Suedia) pentru toate instantele de procesare de date la nivel corporativ, de exemplu, pentru instrumentele de marketing oferite in toate companiile grupului SSAB. In SSAB, principalul contact pentru probleme de confidentialitate este: e-mail: data.privacy@ssab.com

SSAB este responsabila de a se asigura ca datele personale sunt procesate in conformitate cu aceasta Declaratie si cu legile de protectie a datelor in vigoare.

2. Baza legala si scopul procesarii de date personale

SSAB proceseaza datele personale ale Utilizatorilor pentru diferite scopuri, care sunt explicate mai jos.

2.1 Prestare de servicii

Scopul principal al procesarii de date personale este de a oferi website-ul si de a furniza produse si servicii SSAB. Aceasta procesare a datelor personale se bazeaza in primul rand pe contractul cu Utilizatorul, inclusiv procesarea necesara anterioara intrarii in relatia de client.
 

2.2 Marketing si comunicare

Datele personale ale Utilizatorilor vor fi utilizate pentru a gestiona comunicarea cu Utilizatorii si in scopuri de marketing. In aceasta privinta, procesarea se bazeaza pe interesul legitim al SSAB de a le oferi Utilizatorilor informatii relevante si actualizate ca parte a website-ului. De asemenea, se bazeaza pe interesul legitim al SSAB de a promova cele mai noi produse si servicii, dar si de a personaliza experienta utilizatorului.
Intr-o anumita masura, marketingul prin mijloace electronice se bazeaza pe consimtamantul anterior al Utilizatorului, de exemplu pentru a primi mesaje de marketing. Utilizatorii trebuie sa consulte sectiunea 6 de mai jos pentru mai multe informatii despre comunicarea de marketing si drepturile Utilizatorilor in aceasta privinta.

2.3 Scopuri de dezvoltare a produselor si serviciilor

Scopul SSAB este de a oferi servicii de inalta calitate si de a furniza Utilizatorilor informatii relevante despre aceste servicii. Prin urmare, SSAB poate utiliza datele personale pentru a analiza piata, grupurile de Utilizatori, utilizarea webiste-urilor in scopul de a dezvolta si de a imbunatati calitatea website-ului si a produselor si serviciilor SSAB. Aceasta procesare se bazeaza pe interesul legitim al SSAB de a creste si a se dezvolta.
SSAB utilizeaza module cookie si alte tehnici similare in scopuri statistice, pentru a compila statistici agregate anonime care sa permita SSAB sa inteleaga modul in care Utilizatorii folosesc website-ul si sa creasca usurinta de utilizare. Va rugam sa consultati Declaratia despre module cookie a SSAB pentru mai multe informatii.
 

2.4 Securitatea retelelor

SSAB poate procesa date tehnice, inclusiv unele date personale, in scopuri de securitate a retelelor si de preventie a fraudei. SSAB mentine masuri de securitate a retelelor pentru a proteja informatii si si bunuri comerciale, pentru a proteja date personale, pentru a evita activitati criminale si pentru a asigura disponibilitatea website-ului si a serviciilor. Aceasta procesare se bazeaza pe interesul legitim al SSAB de a asigura un nivel adecvat de securitate a retelelor si a informatiilor. 

2.5 Procesarea datelor personale intern, in cadrul grupului SSAB

Datele personale ale Utilizatorilor pot fi procesate in alte companii ale grupului SSAB. In acest caz, procesarea datelor personale se bazeaza pe interesul legitim al SSAB de a organiza si gestiona relatii cu clientii, marketing, dar si masuri de securitate a retelelor in cadrul grupului intr-un mod adecvat si practic.
 

3. Colectarea datelor

SSAB poate colecta date personale prin diferite mijloace, care sunt explicate mai jos.
 

3.1 Relatii cu clientii

SSAB proceseaza date personale cu scopul de a mentine o relatie buna cu clientii, de exemplu, atunci cand ofera si livreaza produse sau servicii si intretine comunicatii cu clientii. Aceste date personale sunt colectate direct de la Utilizatori. 
In functie de interactiunea cu Utilizatorii, SSAB poate colecta urmatoarele date personale:

 • Informatii de baza despre Utilizator, cum ar fi nume, adresa de email si numar de telefon;
 • Informatii de baza despre angajatorul Utilizatorului, numele companiei, adresa, adresa de email si numarul de telefon;
 • Informatii care au legatura cu relatia cu clientul, cum ar fi produse si servicii comandate, data inceperii si incheierii relatiei cu clientul;
 • Informatii de facturare, cum ar fi numere de cont, plati facute si scadente si facturi livrate si
 • Comunicarea cu clientul.

3.2 Interactiunea Utilizatorului cu SSAB pe website sau in alt fel

SSAB poate colecta date personale atunci cand Utilizatorii iau legatura cu serviciul cu clientii al SSAB, folosesc website-ul, folosesc sistemul de mesagerie sau chat online de pe website, contacteaza SSAB in alt mod, comanda buletinul informativ (newsletter) al SSAB sau participa la chestionare si concursuri de pe website-uri sau din alta parte. Aceste date personale sunt colectate direct de la Utilizatori.

SSAB poate colecta datele personale pe care Utilizatorul le-a partajat cu SSAB, cum ar fi

 • Informatii de baza despre Utilizator, cum ar fi nume, adresa de email si numar de telefon;
 • Informatii de baza despre angajatorul Utilizatorului, numele companiei, adresa, adresa de email si numarul de telefon;
 • Motive pentru a contacta SSAB si detalii legate de contact si
 • Chestionare si concursuri la care a participat.
 

3.3 Date colectate automat despre utilizarea website-ului si serviciilor

SSAB colecteaza si proceseaza automat urmatoarele date tehnice despre Utilizator si utilizarea website-ului, produselor si serviciilor oferite de SSAB:
 • Adresa IP, ID dispozitiv, tip dispozitiv, sistem de operare utilizat si preferintele din aplicatie;
 • Activitatea utilizatorului, cum ar fi pagini vizualizate si elemente pe care „a dat click”;
 • Marci temporale si date de registru care au legatura cu utilizarea serviciului si
 • Locatie/tara de origine.
Aceste date tehnice sunt colectate automat prin utilizarea website-ului si a serviciilor.

3.4 Date colectate din alte surse

Din cand in cand, SSAB poate sa colecteze si date din surse publice sau de la terte parti, cum ar fi retelele sociale si companiile de marketing. De exemplu, SSAB poate primi informatii de baza despre profilul Utilizatorului pe retelele sociale, daca Utilizatorul s-a autentificat pe website-ul SSAB sau la serviciile lui folosind contul de retea sociala.
 

4. Partajarea datelor

SSAB poate dezvalui datele personale ale Utilizatorilor urmatoarelor parti terte:

 • Alte companii din grupul SSAB pentru scopurile enumerate mai sus;
 • Furnizori de servicii de incredere, cum ar fi distribuitori si furnizori de servicii de marketing pentru scopurile enumerate mai sus. Totusi, in toate cazurile, acesti furnizori de servicii de incredere actioneaza in numele SSAB si SSAB este responsabila pentru utilizarea datelor personale ale Utilizatorilor;
 • Atunci cand i se permite sau solicita de catre lege pentru a se conforma cerintelor din partea autoritatilor publice competente, cum ar fi citatii sau acte obligatorii similare;
 • daca SSAB este implicata intr-o fuziune, achizitie sau vanzare a unei parti sau a tuturor activelor sale si
 • atunci cand SSAB crede cu buna credinta ca dezvaluirea este necesara pentru a proteja drepturile SSAB, a proteja siguranta Utilizatorului sau a altora, a investiga fraude sau a raspunde unei cerinte guvernamentale.

5. Transferul datelor personale in afara UE/SEE

5.1 Transferuri intra-grup

Deoarece unele dintre companiile grupului SSAB sunt localizate in afara UE/SEE, datele personale ale Utilizatorului pot fi transferate in afara UE/SEE, cum ar fi in Statele Unite ale Americii. In acest caz, SSAB va utiliza mecanismele existente necesare care permit transferul in afara UE/SEE, cum ar fi Clauzele Contractuale Standard aprobate de Comisia Europeana.
 

5.2 Furnizori de servicii localizati in afara UE/SEE

SSAB poate utiliza subcontractori atunci cand ofera website-ul sau serviciile. Atunci cand este necesar, si in masura necesara pentru scopul website-ului si al furnizarii de servicii, datele personale pot fi transferate intr-o tara dinafara UE/SEE. In acest caz, SSAB va utiliza mecanismele existente necesare care permit transferul spre subcontractori din acele tari terte, cum ar fi Clauzele Contractuale Standard aprobate de Comisia Europeana.  SSAB se va baza pe asa-numitul Scut de Confidentialitate pentru acei furnizori de servicii aflati in Statele Unite ale Americii care sunt certificati pentru Scut de Confidentialitate. Pentru mai multe informatii despre cadrul Scut de Confidentialitate dezvoltat de Departamentul Comertului al Statelor Unite ale Americii si principiile inrudite privind procesarea datelor personale, va rugam sa cititi  aici.
 

6. COMUNICARE DE MARKETING

Atunci cand un Utilizator ofera SSAB detalii de contact, de exemplu, in legatura cu o vanzare de produs sau serviciu, contactare a serviciului de relatii cu clientii a SSAB, comanda a unui manual sau altor materiale de pe website sau participare la concursuri, SSAB poate utiliza datele personale ale Utilizatorului in scopuri de marketing si pentru a promova cele mai noi produse si servicii ale SSAB, dar si pentru a personaliza experienta Utilizatorului. Utilizatorii au oportunitatea de a-si oferi consimtamantul din timp sau, acolo unde legile in vigoare permit, de a renunta la a mai primi comunicari de marketing de la SSAB sau alte companii din grup.

6.1 eMarketing

SSAB poate furniza unui Utilizator actualizari pentru produse si servicii, buletine informative si alte comunicari despre produse si servicii existente sau noi prin email si mesaje-text (SMS), daca Utilizatorul si-a dat anterior acordul sau daca SSAB si-a permis altfel sa o faca, in conformitate cu legile in vigoare.
Un Utilizator se poate dezabona de la comunicarile de marketing oricand apasand pe legatura „dezabonare” aflata la finalul mesajelor email.
 

6.2 Statistica si segregare

SSAB poate crea profiluri ale grupurilor de Utilizatori sau poate segmenta datele in scopul de a crea statistici agregate si anonime despre utilizarea website-urilor SSAB, a produselor si serviciilor acesteia, cum ar fi numarul estimat de Utilizatori, de pagini vazute, mesaje email citite si detectat ce parti ale website-ului sunt considerate mai utile de catre Utilizatori, pentru a identifica ce caracteristici pot fi imbunatatite si pentru a oferi reclame contextuale grupurilor de Utilizatori. Datele colectate in aceste scopuri nu sunt utilizate pentru a identifica un anumit Utilizator, ci pentru a analiza modul in care Utilizatorii, in general, sau grupurile de Utilizatori folosesc website-ul sau serviciile.
 

6.3 Publicitate orientata

SSAB sau partenerii de publicitate ai SSAB pot afisa continut sau reclame unui Utilizator, de exemplu, Utilizatorul poate vizualiza o reclama pentru un produs de curand vazut pe website-ul SSAB. SSAB utilizeaza module cookie si alte tehnologii similare pentru a afisa reclame personalizate in baza, de exemplu, istoricului de navigare al Utilizatorului, istoricului de cumparaturi sau informatiilor de autentificare. 

Atunci cand SSAB colecteaza sau utilizeaza informatii despre navigarea pe internet a unui Utilizator sau pentru scopuri de marketing, Utilizatorul are dreptul sa se opuna acestui lucru oricand, luand legatura cu SSAB. In privinta dreptului de a te opune, va rugam sa consultati sectiunea 8 de mai jos pentru mai multe informatii.

7. RETENTIA DATELOR PERSONALE

Datele personale vor fi retinute atat timp cat este necesar pentru a se indeplini scopurile definite in aceasta Declaratie de Confidentialitate. Dupa aceasta, datele personale vor fi indepartate, cu exceptia cazurilor in care retentia datelor personale este solicitata de legi, drepturi sau obligatii ale oricarei parti. 

Mai jos, sunt principalele reguli pentru perioadele de retentie:
 
 • Datele personale care privesc clientii vor fi retinute pe parcursul relatiei cu clientul si dupa aceasta, atat timp cat este necesar sau solicitat de lege sau obligatii ale oricarei parti, spre exemplu, in scopuri de facturare;
 • Datele colectate in legatura cu serviciul de relatii cu clientii, alte legaturi cu SSAB, chestionare si concursuri vor fi retinute atat timp cat este necesar pentru a gestiona si rezolva problema in discutie. 
 • SSAB va sterge sau anonimiza datele utilizate in scopuri de marketing dupa ce a trecut o perioada de timp rezonabila de la ultimul contact intre Utilizator si SSAB, cu exceptia situatiilor in care retentia datelor este solicitata de legi sau drepturi ori obligatii ale oricarei parti.
 • Daca un Utilizator este ingrijorat de retentia datelor in scopuri de marketing, Utilizatorul ar trebui sa consulte sectiunea 8 de mai jos pentru mai multe informatii despre drepturile Utilizatorilor in aceasta privinta.

8. DREPTURI DE CONFIDENTIALITATE

Utilizatorul are dreptul sa acceseze datele personale pe care SSAB le detine despre el sau ea. 

Utilizatorul are dreptul de a cere sa corecteze, sa actualizeze sau sa indeparteze propriile date personale oricand. Totusi, va rugam sa observati ca anumite informatii sunt strict necesare pentru a indeplini scopurile definite in aceasta Declaratie si pot fi, de asemenea, solicitate de lege. Prin urmare, stergerea unor astfel de date ar putea sa nu fie permisa de legile in vigoare, care stipuleaza perioade de retentie obligatorii. 

Utilizatorul are dreptul de a se opune procesarii, ceea ce se bazeaza pe interesul legitim al SSAB pe baze ce au legatura cu situatia ei oricand. In masura solicitata de legea datelor personale in vigoare, Utilizatorii au dreptul sa restrictioneze procesarea datelor. 

Utilizatorul are dreptul la portabilitatea datelor, adica, dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, comun folosit pentru a fi citit de o masina si de a transmite datele personale unui alt controlor de date, in masura solicitata de legea in vigoare. Acestea se aplica doar pentru datele personale oferite de Utilizator in baza contractului cu consumatorul sau a consimtamantului Utilizatorului. 

Cu privire la drepturile mentionate mai sus:

 • va rugam sa vizitati www.ruukki.com/dateletale pentru solicitari privind datele cu caracter personal colectate in legatura cu activitatea de vanzari si marketing a companiei
 • pentru alte solicitari privind datele cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la data.privacy@ssab.com

Daca un Utilizator crede ca exista o problema cu modul in care SSAB proceseaza datele personale ale Utilizatorilor, Utilizatorul are dreptul de a inregistra o plangere la autoritatea nationala de protectie a datelor in UE/SEE.
 

9. Securitate

SSAB mentine masuri de securitate rezonabile, inclusiv masuri fizice, electronice si procedurale, pentru a proteja datele personale de pierdere, distrugere, utilizare neadecvata si acces sau dezvaluire neautorizate. De exemplu, SSAB limiteaza accesul la aceste informatii la angajati si contractori autorizati, care trebuie sa cunoasca aceste informatii conform fisei postului si la furnizorii de servicii terti care pot procesa datele doar in conformitate cu instructiunule date de SSAB. 

Va rugam sa tineti cont ca, desi SSAB urmareste sa ofere masuri de securitate rezonabile pentru datele personale, nici un sistem de securitate nu poate preveni potentialele brese de securitate.
 

10. MODIFICARI ALE ACESTEI DECLARATII DE CONFIDENTIALITATE

SSAB poate modifica aceasta Declaratie de Confidentialitate si informatiile legate de aceasta. SSAB recomanda ca Utilizatorii sa acceseze regulat Declaratia de Confidentialitate pentru a afla despre orice modificari posibile. SSAB va oferi intotdeauna data Declaratiei de Confidentialitate pentru a permite Utilizatorilor sa vada modificarile. Va rugam sa retineti ca aceasta Declaratie de Confidentialitate are scop pur informational. 

SSAB ii va informa pe Utilizatori despre posibilele modificari folosind canalele disponibile si rezonabile.

11. Contact SSAB

Pentru solicitari privind Declaratia de Confidentialitate sau datele personale pe care SSAB le detine despre Utilizator, va rugam sa accesati www.ruukki.com/dateletale. Pentru solicitari privind Politica SSAB de confidentialitate va rugam sa contactati SSAB prin email la [data.privacy@ssab.com].