De ce sa renovezi

old-roof

Acoperisul casei tale arata invechit sau deteriorat?

Este posibil ca acoperisul casei tale sa aiba un aspect invechit sau demodat, culoarea acestuia sa fie estompata sau poate pur si simplu vrei sa ii oferi casei o imagine mai placuta.

Uneori simpla spalare a acoperisului poate fi suficienta pentru a remedia problema. In alte cazuri, ca de exemplu atunci cand exista urme de rugina pe profilele de acoperis, un strat nou de vopsea este solutia care te-ar putea ajuta sa obtii aspectul dorit.

Este insa posibil ca profilul de acoperis uzat si degradat sa fie semn al unei deteriorarii majore si sa necesite reparatii sau chiar inlocuiri.

Vezi mai multe detalii despre intretinerea acoperisurilor

Maintenance-6

Acoperisul casei tale necesita frecvente operatii de vopsire, reparatie sau curatare?

Indiferent de materialul din care este fabricat acoperisul casei tale, acesta va avea nevoie din cand in cand de lucrari de intretinere. Astfel, te sfatuim sa verifici acoperisul casei de minim doua ori pe an. Daca esti nevoit sa cureti si sa repari acoperisul prea des, atunci este posibil ca acesta sa necesite o renovare.

Recomandam intotdeauna efectuarea lucrarilor de renovare din timp, in locul adoptarii de masuri de urgenta in momentele dificile. Daca sesizezi orice tip de problema la acoperis, actioneaza cat mai curand cu putinta. Amanarea deciziei poate conduce la o crestere semnificativa a costurilor ulterioare pentru reparatii si interventii - de exemplu, ia in calcul cat de costisitoare pot fi eventualele daune provocate locuintei de scurgerile de apa sau de mucegai.

In cazul in care ai optat pentru un acoperis metalic, poti sa si uiti de grija intretinerii lui. In comparatie cu alte tipuri de materiale pentru acoperis, praful si funinginea nu adera la fel de usor la tabla. Un acoperis metalic este simplu de spalat atunci cand acest lucru este necesar si, in plus, rezista la orice conditii meteorologice, de la ger napraznic la arsita.

Iata recomandarile noastre pentru intretinerea acoperisurilor metalice
roof-moss

Ai un acoperis ce prezinta scurgeri sau umezeala constanta?

Daunele provocate de apele pluviale asupra peretilor interiori si a substructurii acoperisului reprezinta de obicei un semn clar ca acoperisul necesita reparatii imediate si/sau poate fi vorba despre faptul ca sistemul de jgheaburi si burlane nu dreneaza eficient apa.

Motivele care stau la baza aparitiei acestor probleme sunt deseori usor de detectat. Astfel, este indicat ca mai intai sa verifici daca acoperisul prezinta elemente de fixare deteriorate, desfacute sau lipsa, elemente de racord inadecvate sau alte probleme vizibile. Iti recomandam sa verifici periodic acoperisul - de doua ori pe an, deoarece schimbarile bruste de temperatura pot afecta deseori accesoriile si sistemele de fixare.

De asemenea, iti recomandam sa verifici si daca substructura acoperisului este bine aerisita. O circulatie insuficienta a aerului, asociata cu umezeala, poate cauza probleme serioase, precum aparitia mucegaiului.

Daca constati probleme grave la acoperis, portiuni avariate sau zone care mentin umezeala, contacteaza specialistii Ruukki.

Intreaba specialistul Ruukki despre cum iti poti intretine acoperisul
Maintenance-8

Iei in considerare izolatia acoperisului?

Izolatia acoperisului reprezinta un element esential al casei: o izolatie corect realizata, precum si prezenta unor structuri etanse, mentin caldura in locuinta pe timpul iernii, dar si racoarea pe timpul verii. Mai mult, acesti factori influenteaza costurile cu energia necesara incalzirii caminului si cele aferente functionarii aerului conditionat.

Poti identifica singur daca acoperisul este izolat corespunzator, printr-un procedeu foarte simplu. De exemplu, pe timpul iernii, daca observi turturi de gheata atarnand de jgheaburi sau pete pe acoperis, fara insa a exista zapada, inseamna ca acoperisul locuintei pierde caldura. In acest caz, izolatia acestuia necesita imbunatatire.

Contacteaza specialistii Ruukki pentru detalii suplimentare
unsafe-roof

Acoperisul casei tale prezinta siguranta?

Iti recomandam sa montezi accesorii adecvate si functionale pentru siguranta pe acoperis. Intretinerea acoperisului se poate face in conditii optime atunci cand ai pe casa toate elementele necesare, precum scari de aces, podeturi de trecere si sisteme parazapada.

Acorda o atentie deosebita parazapezilor sau sfartecatoarelor de zapada - sisteme care conduc la evitarea accidentelor generate de caderile de pe acoperis a faliilor masive de zapada sau gheata. Sunt esentiale mai ales atunci cand cladirea este situata in zone cu trafic intens sau este pozitionata cu fatada direct in strada.

Verifica periodic toate accesoriile de siguranta montate pe acoperis si asigura-te ca sunt bine fixate sau in buna stare!

Si nu uita, produsele de siguranta adecvate au rolul de a te proteja atat pe tine, cat si acoperisul casei sau pe cei din jur!

Afla mai multe detalii despre accesoriile pentru siguranta pe acoperis
asbestos

Stiai ca un acoperis din azbest iti pune viata in pericol?

Pana in anii '80, azbestul a fost utilizat in mod uzual ca materie prima in realizarea acoperisurilor caselor. Se stie ca azbestul este considerat un material nociv ce poate cauza boli pulmonare grave.
Incepand din anul 1990, in Europa au aparut reglementari de restrictionare a utilizarii azbestului, iar de la 1 ianuarie 2005, ca urmare a unei directive a Comisiei Europene, a fost interzisa total utilizarea si comercializarea produselor care contin azbest.

In prezent, in Romania sunt numeroase locuinte sau cladiri publice cu elemente de acoperis din azbest. Renovarea sau demolarea unui acoperis vechi poate expune oamenii la actiunea substantelor nocive de azbest, cauzand probleme grave de sanatate, mai ales afectiuni pulmonare precum cancerul.

Daca stii sau banuiesti ca acoperisul casei tale are in componenta elemente care contin azbest, solicita sfatul specialistilor Ruukki inainte de a te gandi la schimbarea lui.

Solicita consilierea specialistilor Ruukki
Monterrey-reference-7

Vrei sa iti vinzi casa la un pret mai bun?

Cu siguranta un acoperis nou va da un alt aspect casei tale. Si ii va ofei valoare adaugata.
Renovarea acoperisului inainte de a vinde casa poate creste, totodata, numarul cumparatorilor interesati, reducand astfel timpul necesar pentru vanzarea casei.


Vezi oferta Ruukki pentru acoperisuri metalice

TE-AR PUTEA INTERESA SI..

Afla mai multe informatii despre sistemele de acoperisuri Ruukki pentru constructiile noi sau pentru renovari, sau contacteaza-ne direct.

RENOVAREA ACOPERISURILOR

Afla mai multe informatii despre sistemele Ruukki pentru renovarea acoperisurilor.

Invelitori metalice

Acoperisurile metalice Ruukki iti protejeaza casa in orice circumstante. Sunt durabile, de calitate, moderne si elegante.

SOLICITA OFERTA RUUKKI

Vrei o oferta pentru acoperisul casei tale sau doresti sa ne adresezi vreo intrebare?