Elementele fundamentale ale acoperisului

Un acoperis metalic este mai mult decat o simpla invelitoare. Include structura de rezistenta, sistemul pluvial, accesoriile de siguranta pe acoperis, accesoriile metalice si multe elemente cu rol deosebit de important in siguranta, calitatea, durabilitatea si functionalitatea acoperisului.

Components
 1. Profile pentru acoperis
 2. Sistem pluvial
 3. Scari
 4. Sisteme parazapada
 5. Podet de acoperis
 6. Coama
 7. Borduri de fronton
 8. Sort de streasina
 9. Elemente de ventilatie
 10. Profil de placare pentru cosul de fum
 11. Dolie
 12. Elemente de racord pentru imbinari
Cat dureaza proiectarea si instalarea unui acoperis? Aproximativ 2 saptamani. Cat timp beneficiezi de protectia unui acoperis durabil? Cateva generatii. Ruukki te ajuta in alegerea unei astfel de acoperis si iti pune la dispozitie un sistem complet, functional, de cea mai buna calitate.

Pentru a avea un acoperis solid, te sfatuim sa acorzi o atentie deosebita tuturor elementelor componente, astfel incat acestea sa se imbine foarte bine, atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere vizual. Si, nu in ultimul rand, ai grija ca montajul acoperisului sa fie realizat intr-un mod profesionist. Pentru ca, indiferent cat de calitative sunt produsele Ruukki, serviciile de montaj pot face marea diferenta intre un acoperis durabil sau unul cu infiltratii, cu deteriorari, pete sau alte probleme.

Profilul de acoperis iti protejeaza casa si structura sa impotriva factorilor de mediu precum ploaie, vant sau zapada. De asemenea, el este elementul cel mai vizibil al acoperisului si contribuie in mare masura la estetica casei.

Substructura unui acoperis are rolul de a crea o baza solida pentru fixarea profilelor de acoperis. Aceasta include, pe langa folia anticondens, profile de sustinere si spatiu de aerisire. O substructura bine construita imbunatateste si izolatia fonica si termica a acoperisului casei. In plus, ea canalizeaza condensul care se  poate forma sub profilele de acoperis catre exterior.
Ruukki_roof_parts_understructure
 1. Folia anticondens
 2. Profil de sustinere
 3. Spatiu de aerisire

Accesoriile metalice, bordurile si coamele sunt elemente importante care trebuie luate in considerare atunci cand se fac ultimele retusuri la acoperisul unei case. Acestea imbina diferite elemente ale acoperisului, fara a le suda, ascunzand astfel imbinarile si oferind un aspect placut si unitar.

Sistemul pluvial, prin elemente precum jgheaburi si burlane de scurgere, conduce in mod eficient apa pluviala in sistemul de canalizare.

Produsele de siguranta a acoperisului - scari acces pe acoperis, podete de acoperis si sisteme parazapada - sunt o componenta necesara pentru acoperisul casei tale, mai ales in cazul in care aceasta este situata in zone cu trafic intens sau pozitionata cu fatada direct in strada. Aceste produse asigura siguranta pe acoperis in timplul lucrarilor anuale de intretinere, si a persoanelor care trec pe langa cladire.

Sistemele de parazapada sau sfartecatoarele de zapada ajuta la evitarea accidentelor generate de caderile de zapada sau gheata de pe acoperis. Includerea acestor accesorii in sistemul de acoperis pot deveni esentiale, mai ales daca ai o casa situata in zone cu trafic intens sau pozitionata cu fatada direct in strada.

Scarile de acces pe acoperis si podetele sunt accesorii esentiale in cazul unei situatii de urgenta de tip incendiu.

Cosurile de fum, ferestrele de pe acoperis si trapele de aerisire, definite generic intrari, sunt practic deschideri controlate si etanseizate la apa.  

MAI MULTE INFORMATII

Afla mai multe informatii despre acoperisurile metalice Ruukki pentru constructiile noi sau pentru renovarea celor vechi.

Renovarea acoperisului

Citeste mai multe informatii despre renovarea caselor cu sisteme de acoperisuri metalice Ruukki

Constructiile noi

Citeste mai multe informatii despre sistemele de acoperisuri Ruukki pentru constructiile noi

Invelitori metalice

Acoperisurile metalice Ruukki iti vor proteja casa in orice circumstante. Sunt durabile, de calitate, elegante si se incadreaza armonios cu orice stil arhitectural al cladirilor.

Solicita oferta Ruukki

Transmite-ne solicitarea de oferta pentru un acoperis Ruukki si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.