Метални покрития и фасади

ПОКРИВНИ ПРОДУКТИ И УСЛУГИ

Жилищни покриви за крайни потребители и специалисти по покривите от планиране до монтаж.

ОТИДЕТЕ В ПОКРИВНИ РАБОТИ

НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Метални конструкции, сандвич панели и фасадни облицовки - включително управление на проекти от вътрешен дизайн до построяване на сградата.

ОТИДЕТЕ В ПОКРИВНИ РАБОТИ

ПОДДРЪЖКА НА ПОКРИВИ

За да се гарантира оптимално състояние и дълъг експлоатационен живот, състоянието на вашия покрив трябва да се проверява редовно. Ако има някакви дефекти в покритието, те трябва да бъдат поправени незабавно, за да се осигури дълъг живот.

Веднага след инсталирането, всички насипни предмети, като например винтове, парчета листове, стружки и други метални изделия, трябва да бъдат отстранени от покрива и от системите улуци.

Премахване на снега

Сняг обикновено не се натрупва върху боядисан метален покрив и не надвишава структурния капацитет на покрива. Въпреки това, ако се изисква снегопочистване, се препоръчва ако има слой сняг (~ 100 мм) на покрива, за да се предпази покритието. 

Годишна поддръжка

Визуалната проверка на покритите повърхности трябва да се извършва веднъж годишно като обща проверка. По-задълбочена проверка трябва да се извършва на всеки 5 години по време на гаранционния период. След изтичане на гаранционния срок повърхността трябва да се проверява на всеки две години.
Maintenance-7
Maintenance-5
Визуалната проверка на покритите повърхности трябва да се извършва веднъж годишно като обща проверка. По-задълбочена проверка трябва да се извършва на всеки 5 години по време на гаранционния период. След изтичане на гаранционния срок повърхността трябва да се проверява на всеки две години.

Проверете състоянието и закрепването на винтовете. Повредените или частично разхлабените винтове причиняват течове, риск от корозия. Ако винтът е повреден, той и / или гредата трябва да бъдат заменени с по-здрави.

Проверете състоянието на цветното покритие. Не забравяйте да проверите покривните улами и ръбовете на системата улуци. Отлепването на покритието, неравномерното избледняване, образуването на мехури и напукването, както и локалното надраскване са признаци за необходимостта от поправка на покритието.

Системите улуци също трябва да се почистват всяка година. Блокираните, частично блокирани и замърсени системи улуци причиняват проблеми с обледяването и корозията.

Почистване

Дъждовната вода обикновено е достатъчна, за да поддържа цветните покрития чисти. Замърсителите, като например листа от дървета, трябва да се почистват от покрива, покривните улами и улуците веднъж годишно. Мръсотията и почвата причиняват корозивен риск, като поддържат повърхността на металните керемиди влажна. Мръсният покрив също разваля външния вид.

Покритието трябва да се почисти с мека четка и вода или вода под високо налягане. По-упоритите мръсотии могат да бъдат отстранени с помощта на почистващ агент, подходящ за боядисани повърхности. Трудните замърсени места могат да бъдат почистени с кърпа, навлажнена със спирт. Изплакването трябва да се извърши от горната част на покрива надолу, след като почистващото средство влезе в сила за няколко минути. В крайна сметка улуците трябва да се изплакнат с вода.

Трябва да се отбележи, че използването на неподходящи или прекомерно силни почистващи препарати ще повреди цветното покритие.
Maintenance-3
Maintenance-6

Боядисване

Винаги си струва да се ремонтират всякакви повреди, които настъпват на покритието възможно най-скоро. Трябва да се използват само бои, подходящи за ремонт на боядисване на покрития. Районът трябва да се боядисва с възможно най-малка четка. Ако повредата стигне само до основния слой, е достатъчен един слой боя. Ако обаче повредата достигне до цинка, се препоръчва да се нанесе втора боя след изсъхването на първия слой.
Корозията на ръба, при която нарязаният ръб на листа започва да ръждясва, понякога може да се получи, особено при покриви с малък наклон. Боядисването на ръбовете на стрехите след монтирането на покривното покритие може да предотврати това. Това се препоръчва особено при морски условия.

Преди да се вземе решение за цялостно пребоядисване на цели повърхности, трябва да се провери дали няма локални повреди, и адхезията на покритието към основата е добра. Ако се установят значителни локализирани щети или покритието е потъмняло неравномерно, най-добре е да се консултирате с експерт, за да установите и планирате схема за пребоядисване.
Трудно е да се определи точното време, когато трябва да се извърши боядисване за поддръжка, тъй като полезният живот на цветните покрития зависи от много фактори. Това са цвят и вид покритие, местни климатични условия, наклон на покрива, метод на построяване и начин на монтаж. Натоварването на покритието е най-голямо при южния наклон на покрива, когато цветът на покритието е тъмен.

Свързани линкове

Често задавани въпроси за ремонт на покрив

Как да разбера дали имам нужда от нов покрив? Къде мога да закупя покрив Ruukki? Колко е жизненият цикъл на покривът ми Ruukki? Когато сте опитен монтажник или ремонтирате първият си покрив, може да се появи проблем, който да не може да разрешите. Нашите специалисти по покривите са събрали подробен списък от въпроси и отговори за вашият покрив.

Библиотека с документи

Ако имате нужда от специфична информация за нашите продути, монтаж или поддръжка, разгледайте нашата библиотека с документи с всички инструкции или брошури от които имате нужда. Ние сме горди да ви представим и нашите сертификати за опазване на околната среда и високо качество

Поискай оферта

Ако желаете да оставите заявка за оферта, моля попълнете формата тук и ние ще се свържем с вас.